Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα 10 πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο

Ένα ενδιαφέρον άρθρο....από τη Μίκα!
Τα ζώα, ευλογημένα με όπλα από τη φύση, σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό κάποιες προϋποθέσεις  μετατρέπονται  σε μια σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα όπλα μαζί με διάφορα άλλα κόλπα και τακτικές τα βοηθούν στην άμυνα τους και εν πολλοίς στην επιβίωση τους σε αυτό τον πλανήτη. Η λίστα με τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα ζώα καταρτίζεται με βάσει τα στατιστικά στοιχεία των θανατηφόρων επιθέσεων , όχι μόνο σε άλλα ζώα αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο και είναι επιθέσεις που προκάλεσαν θύματα και έχουν αφαιρέσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Poison dart frog ( Βάτραχος βέλος δηλητήριο)
10
Τα πιο επικίνδυνα ζώα-poison-frog-slide

Όπλο: Δηλητήριο. Αυτή η μοναδική φυλή των βατράχων ζει στην κεντρική και νότια Αμερική. Ανήκει στην οικογένεια των βατράχων Dendrobatidae . Το μέγεθος τους μπορεί να ποικίλει από 1,5 εκατοστά μέχρι 6 εκατοστά. Το πολύχρωμο δέρμα, τους κάνει πολύ ελκυστικούς αλλά και αυτό είναι πάρα πολύ δηλητηριώδες. Είναι πολύ έξυπνα ζώα και προσελκύσουν το θήραμά τους, χρησιμοποιώντας το πολύχρωμο σώμα τους. Το δηλητήριο τους είναι αρκετό για να σκοτώσει 10 ανθρώπους στην στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ζώα που έχουν ανοσία στην τοξίνη τους.

Ελέφαντας

τα πιο επικινδυνα ζώα στον κόσμο ελέφαντας (2)

Όπλο: Σώμα, Πόδια και Βάρος. Είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της γης που ζει στα δάση της Αφρικής και βρίσκεται επίσης σε ορισμένα μέρη της Ασίας. Οι ελέφαντες είναι διάσημοι για τη φιλική τους προσέγγιση και τη μνήμη τους. Παρά τις ήπιες χειρονομίες τους, μπορούν να συμπεριφερθούν σαν οποιαδήποτε άλλα θανατηφόρα ζώα.  Δεν δίνουν καμία ένδειξη πριν από την επίθεσή τους. Τα πόδια, το βάρος και ο κορμός τους είναι τα όπλα τους, και με αυτά μπορούν να συντρίψουν οποιοδήποτε ζώο, ακόμη και ρινόκερο. 

Βουβάλια
8
ta pio epikindina zoa ston kosmo buffalo

Όπλο: μυτερά κέρατα, η ενότητα και η επιθετικότητα τους. Τα βουβάλια ζουν κυρίως στην Αφρική και ανήκουν στην αφρικανική οικογένεια των βοοειδών . Έχουν απρόβλεπτη φύση και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή. Το βουβάλι είναι πολύ ισχυρό και το βάρος του κυμαίνεται από 500 έως 900 κιλά. Έχουν την τάση να ζουν σε αγέλες και αποτρέπουν τους θηρευτές τους αφού το κοπάδι ενωμένο επιτίθεται. Μπορούν να νικήσουν ακόμη και τα λιοντάρια.  Έχουν πολύ αιχμηρά κέρατα για να σκοτώσουν τον εχθρό τους.

 Κροκόδειλος του αλμυρού νερού
7
τα πιο επικινδυνα ζώα στον κόσμο -κροκόδειλος αλμυρού νερού

Όπλο: Ουρά, σαγόνι και ταχύτητα. Είναι το παλαιότερο ερπετό και μπορεί να βρεθεί στην Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία. Ζουν σε ποτάμια με αλμυρό νερό και σε λίμνες και ως εκ τούτου λέγεται κροκόδειλος του αλμυρού νερού. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από 5 έως 20 πόδια. Αυτό είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη. Οι κροκόδειλοι είναι διάσημοι για την πονηριά και την εξαπάτηση τους. Ευθύνονται για τον θάνατο μεταξύ 600 έως 800 ανθρώπων κάθε χρόνο .

Μεγάλος λευκός καρχαρίας
6
τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο - μεγάλος λευκός καρχαρίας

Όπλο: Δόντια. Είναι ένα από τα τεράστια ζώα που ζουν κάτω από τη θάλασσα και ανήκει στην οικογένεια του καρχαρία. Έχουν ευλογηθεί με την δυνατότητα να μυρίζονται το αίμα κάτω από το νερό, πέραν των θανατηφόρων δοντιών σε δύο σειρές που διαθέτουν .  Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας τρώει ότι βρεθεί στον δρόμο του. Ποτέ δεν επιτίθενται σε άνθρωπο για να πάρει εκδίκηση, όπως παρουσιάζεται στις περισσότερες ταινίες, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος όταν είναι πεινασμένος. Περίπου 100 θάνατοι τον χρόνο προκαλούνται από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

Iπποπόταμος
5
ta pio epikindina zoa ston kosmo - ippopotamos

Όπλο: Σαγόνια. Ο ιπποπόταμος έχει γιγαντιαία δομή σώματος και βρίσκεται κυρίως στην Αφρική. Είναι επίσης γνωστός ως άλογο του ποταμού , λόγω της ικανότητάς του να κινείται με ταχύτητα 8 χλμ / ώρα μέσα στο νερό. Αυτά τα ζώα είναι φυτοφάγα αλλά μοιραία υποκύπτουν στον ανταγωνισμό. Έχει αναφερθεί αρκετές φορές ότι θεάθηκαν να τρώνε κρέας σε ξεχωριστές περιπτώσεις . Ζουν τόσο στο νερό όσο και στη ξηρά. Δείχνουν θυμό όταν άλλα ζώα έρχονται στην περιοχή τους. Οι ιπποπόταμοι μπορούν να ανοίξουν το στόμα τους μέχρι και τέσσερα πόδια που μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα σφυρί , καρφί. Η βαριοπούλα του στόματος τους προκαλεί 100 με 150 θύματα κάθε χρόνο.

Αφρικανικό Λιοντάρι
4
ta pio epikindina zoa ston kosmo- liontari

Όπλο: γαμψά νύχια, δόντια και ταχύτητα. Ο βασιλιάς της ζούγκλας έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων ζώων. Το ζώο αυτό ανήκει στην οικογένεια των αιλουροειδών. Είναι ίσως το πιο τεμπέλικο θηρίο αφού ξεκουράζεται για περίπου 20 ώρες την ημέρα. Ζουν στην υποσαχάρια Αφρική και ορισμένα τμήματα της Ασίας. Έχουν εξωφρενική ταχύτητα και ξυράφι αιχμηρά νύχια και δόντια που μπορούν να κόψουν σε κομματάκια τη λεία τους κατά την ώρα της επίθεσης. Τα λιοντάρια παραφυλάνε τη λεία τους πριν επιτεθούν  και κυνηγούν σε ομάδες. Μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 800 θανάτους κάθε χρόνο.

Πιράνχα
3
ta pio epikindina zoa ston kosmo -piranha

Όπλο: κοφτερά δόντια. Τα πιράνχα είναι ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των Characidae. Είναι ένα παμφάγο ψάρι που ζει σε ποταμούς κυρίως. Τα αιχμηρά δόντια βοηθάνε στην εκπλήρωση των αδηφάγων επιθυμιών τους για κρέας. Το πιράνχα Red bellied είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Επίσης, έλκονται από το αίμα ακριβώς όπως και οι λευκοί καρχαρίες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι επιθέσεις τους προς ανθρώπους δεν είναι πολύ συχνές. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πολύ επικίνδυνο ψάρι και γι’αυτό κατατάσσεται στο νούμερο τρία στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων ζώων.

Mέδουσα (Box jelly fish)
2
τα πιο επικινδυνα ζώα στον κόσμο -Box-Jellyfish-

Όπλο: Δηλητήριο. Ένα ψάρι σε σχήμα κουτί ή τετράγωνο διαφανές, φαίνεται  ενδιαφέρον , αλλά είναι πολύ δηλητηριώδες ον. Οι μέδουσες αυτού του είδους είναι γνωστές για το δηλητήριο τους.  Ορισμένα από τα είδη τους έχουν τσιμπήματα που είναι πολύ επιβλαβή για την ανθρώπινη ζωή. Είναι τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στον κόσμο. Έχουν σχεδόν 60 πλοκάμια που μπορεί να είναι τόσο μεγάλα όσο 15 πόδια και περιέχουν τοξίνη η οποία είναι αρκετή για να σκοτώσει 50 ανθρώπους. Έχει αναφερθεί ότι έχουν σκοτώσει περίπου 5.5οο ανθρώπους από το 1884.

Φίδι Inland Taipan
1
τα πιο επικινδυνα ζωα στον κόσμο -φίδι inland taipan

Όπλο: Δηλητήριο. Το φίδι που είναι γνωστό με το όνομα inland Taipan έχει πάρει την 1η θέση. Ζει κυρίως στην Αυστραλία και ανήκει στην οικογένεια Elapidae. Εκτός από το γεγονός ότι είναι το ζώο με την πιο ισχυρή τοξίνη, είναι πολύ ντροπαλό και ξεφεύγει γρήγορα από προβλήματα. Το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 1,8 μέτρα έως 2,5 μέτρα περίπου. Έχει την δυνατότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή. Η ποσότητα της τοξίνης του μπορεί να προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων σε μία κίνηση. Προκαλεί 50.000 έως 125.000 θύματα κάθε χρόνο. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό θανάτων που προκαλούνται από οποιοδήποτε ζώο στον πλανήτη.

3 σχόλια:

  1. Φάτε στα τυφλά για να αδυνατίσετε!
    Ένα δείπνο στο… σκοτάδι μπορεί να αποδειχθεί ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα.

    Τα μυστικά των αδύνατων
    Αδυνατίστε, γελώντας
    Σταθείτε όρθιοι για να αδυνατίσετε!
    Τι πρωινό τρώνε οι αδύνατοι;
    Το περπάτημα καλύτερο από το γυμναστήριο
    Η ποικιλία στο φαγητό αδυνατίζει
    Ίσως μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το να δειπνήσουμε με τα μάτια μας κλειστά είναι ένας τρόπος να γευτούμε το φαγητό μας καλύτερα και να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις μας εκτός από την όρασή μας.
    Σήμερα όμως οι επιστήμονες έρχονται να μας πληροφορήσουν ότι πιθανώς είναι και ένας τρόπος να χάσουμε βάρος. Άνθρωποι που έφαγαν με τα μάτια τους δεμένα κατανάλωσαν τελικά 9% λιγότερο φαγητό και επίσης θεώρησαν ότι είχαν καταναλώσει 88% περισσότερο φαγητό από ό,τι είχαν πράγματι φάει. Συγκριτικά όσοι είχαν φάει με ανοιχτά τα μάτια θεώρησαν ότι είχαν καταναλώσει 33% περισσότερο.

    Και αν σκεφτούμε ότι ο λόγος για τον οποίον τρώνε τελικά λιγότερο όσοι τρώνε στο σκοτάδι είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν το φαγητό τους επειδή δεν βλέπουν κάνουμε λάθος. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Konstanz στη Γερμανία, που διενήργησαν την εν λόγω την έρευνα, εξηγούν ότι το να έχουν δεμένα τα μάτια τους τους κάνει να εστιάζουν στις άλλες τους αισθήσεις.

    Για τις ανάγκες της έρευνας οι εν λόγω επιστήμονες ζήτησαν από 90 φοιτητές του Πανεπιστημίου τους να φάνε 3 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, κεράσι, καραμέλα και βανίλια με σιρόπι φράουλας. Οι μισοί έφαγαν το παγωτό βλέποντας και οι άλλοι μισοί με τα μάτια κλεισμένα.



    elpida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε ήταν δύο πολύ άτακτα αδελφάκια . Η μαμά τους δεν τα άντεχε άλλο και αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει .
    Ο παπάς πήρε το μικρότερο αδελφό , του πρόσφερε καρέκλα και του έκανε την πρώτη ερώτηση : " Πού είναι ο Θεός ; ".
    Ο μικρός κοίταξε αριστερά , κοίταξε δεξιά , αλλά δεν έδωσε απάντηση .
    " Πού είναι ο Θεός " τον ξαναρώτησε ο παπάς .
    Ο μικρός ξανακοίταξε γύρω του αλλά δε μίλησε .
    " Πού είναι ο Θεός σε ρωτάω ! " , είπε θυμωμένος ο παπάς .
    Ο μικρός σηκώθηκε , βγήκε γρήγορα από την πόρτα , πήγε κοντά στον αδελφό του και του ψιθυρίζει στο αυτί : " Ασε μεγάλε ... υπάρχει πρόβλημα ... "
    - " Τι πρόβλημα ; " , απαντά ο αδερφός ;
    - " Να ... έχουν χάσει το Θεό και νομίζουν πως τον πήραμε εμείς ! "


    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή