Κυριακή 3 Απριλίου 2016

7η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα « Οι δρόμοι της Μουσικής»

Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 7η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Οι δρόμοι της Μουσικής», πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη, την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών του κόσμου, πάντα με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την παράδοσή τους.

 Η 7η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα τη μουσική (αφηρημένες ή συμβολικές εικόνες), να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο τον ενθουσιασμό της στιγμής, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους. Μπορούν ακόμη να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει και το αύριο και να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα της φαντασίας τους.

Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να  ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις  50Χ55 ή  60Χ40 cm.

Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές.

Προσοχή: Δεν επιτρέπεται να γραφτεί μπροστά στα έργα απολύτως τίποτε, καμιά λέξη, ούτε ακόμη  το όνομα του παιδιού.

Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η Μαΐου 2016.

Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.oikoumeni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου