Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Τα 10 ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Ένα υπέροχο άρθρο από την  Καντιώ!

Στον πλανήτη μας υπάρχει μια μεγάλη βιοποικιλότητα  ζώων, πτηνών και φυτών . Περιέργως ο Θεός δεν έχει δημιουργήσει  δύο είδη να φαίνονται ακριβώς τα ίδια. Αν πάρουμε το παράδειγμα των ζώων, αυτά διαφέρουν από είδος σε είδος. Μερικά είναι  άγρια ​​, ενώ άλλα είναι γνωστά για τα τεράστια και βαριά σώματα τους.  Ακόμα μερικά από τα ζώα έχουν εξαιρετικά αργή κίνηση, η οποία θα μπορούσε να είναι λόγω της αδυναμίας στα πόδια τους ή άλλες φυσικές διαδικασίες.  Μία ομάδα ζώων, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά γρήγορη-πράγμα που σημαίνει ότι τρέχει γρήγορα, τρώει γρήγορα, και  κάνει όλα τα πράγματα στην ζωή της  ταχύτερα από άλλες ομάδες  ζώων. Πιο κάτω θα δούμε τα 10 ταχύτερα ζώα στον κόσμο.

Στρουθοκάμηλος – 80 km/h
10
στρουθοκάμηλος- τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Η κοινή στρουθοκάμηλος (γνωστή με το όνομα της Struthio camelus) είναι ένα ζώο της Αφρικής. Αυτό είναι το μόνο μέλος του γένους. Τρέχει με ταχύτητα περίπου 80 km / h. Πολλοί πιστεύουν ότι η στρουθοκάμηλος είναι ζώο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα πουλί.

Anna’s Hummingbird – 98 km/h
9
Annas_Hummingbird_τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο 1

Το Κολίμπρι Άννας είναι επίσης γνωστό και ως Calypte anna. Είναι μεσαίου μεγέθους κοντόχοντρο πουλί και ζει κυρίως στην Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική. Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα είναι σε θέση να κινηθεί προς τα επάνω έως 385 μήκη σώματος ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι περίπου 27,3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (98 km / h).

Sailfish – 110 km/h
8
sailfish-τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Το Sailfish ( το οποίο ανήκει στην  κατηγορία των Μάρλιν) διατηρεί την παρουσία του στους ωκεανούς σε βάθος περίπου 6,000 μέτρων. Η άνω πλευρά του σώματος του έχει χιλιάδες αγκάθια τα οποία μοιάζουν ομαλά. Είναι ικανό να κινηθεί σε μια μέση 110 χλμ/ώρα (1,83 χιλιόμετρα ανά λεπτό).

Cheetah – 113 km/h
7
Cheetah_τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Το Τσίταχ (ονομάζεται επίσης Acinonyx jubatus) είναι ένα ζώο το οποίο ζει στο Ιράν, την Ινδία, το Πακιστάν, και πολλές άλλες ασιατικές  και αφρικανικές χώρες. Αυτό το ζώο μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από ό, τι οποιαδήποτε άλλο χερσαίο ζώο. Μπορεί να προσέγγιση ταχύτητα που ανέρχεται σε 113 km / h.  Το σώμα αυτού του άγριου ζώου είναι σχεδιασμένο με τέτοιο αεροδυναμικό τρόπο ώστε να μην το κάνει να αισθάνεται καμία  επιβάρυνση, ενώ τρέχει για να πιάσει το θήραμά του.

Free-Tailed Bat – 120 km/h
6
free-tailed-bats_τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Η νυχτερίδα αυτού του είδους ζει στο Μεξικό και είναι επίσης γνωστή ως Tadarida brasiliensis.  Το σώμα της  είναι γκρι, καφέ, ή μαύρο. Έχει επίσης μακριά και στενά φτερά. Οι νυχτερίδες είναι εντομοφάγα, και για να πιάσουν την τροφή τους τρέχουν με ταχύτητα περίπου 120 km / h.

Black Marlin – 130 km/h
5
μαύρο μάρλιν- τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Το μαύρο μάρλιν (Istiompax indica) ανήκει στην οικογένεια των Μάρλιν. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια της κατηγορίας τους. Ζει σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού. Η ταχύτητα κολύμβησης ενός μαύρου μάρλιν φθάνει τα  130 km / h.

Frigatebird – 153 km/h
4
Magnificent-Frigate-τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Το Frigatebird ανήκει στο γένος Fregata. Μερικές φορές αυτό το άγριο πουλί θεωρείται ως ο <<άνθρωπος των πολέμων>> στο ζωικό βασίλειο. Έχει μακριά φτερά και ουρά. Τα αρσενικά frigatebirds διακρίνονται από το κόκκινο χρώμα που έχουν στο λαιμό. Έχει την ικανότητα κατάδυσης με ταχύτητα εως και 153 km / h.  Τα Frigatebirds ζούν στα ανοιχτά πελάγη και τρέφονται με ψάρια.

Eurasian Hobby – 160 km/h
3
eurasian-hobby-τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Το Ευρασιατικό γεράκι (επίσης γνωστό και ως Falco subbuteo) δείχνει να είναι ένα μικρό και λεπτό πουλί. Η ουρά και τα φτερά του είναι συνήθως σε γκρι χρώμα με ραβδώσεις και έχει χαρακτηριστικό λευκό χρώμα στο λαιμό. Έχει την ικανότητα να ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις και με πολύ υψηλές ταχύτητες. Αυτό το ζώο μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες που φθάνουν περίπου τα 160 km / h .

White Throated Needle Tail – 171 km/h
2
white throated needletail-τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Η  White Throated Needle Tail είναι επίσης γνωστή ως Apus apus. Βρίσκεται κυρίως σε περιοχές της ερήμου αλλά και σε ωκεάνια νησιά. Τα χαρακτηριστικά της είναι τέτοια που της δίνουν την δυνατότητα να κάνει μεγάλες πτήσεις με ταχύτητες μέχρι και  171 km / h.

Peregrine Falcon – 389 km/h
1
Peregrine-falcon-τα ταχύτερα ζώα στον κόσμο

Ο Πετρίτης (Falco peregrines) είναι ένα πουλί που ζει κυρίως στην Βόρεια Αμερική. Ο Πετρίτης είναι το πιο γρήγορο ζώο/ πουλί στον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να πετάξει με ταχύτητα 389 km / h. Επίσης, μπορεί να βουτήξει at 322 km / h για το κυνήγι του θηράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου